Гешев се срещна със зам.-главния прокурор на Турция

OFFNews 26 май 2021 в 13:02 953 0

Главният прокурорИван Гешев, говорителят на главния прокурор Сийка Милева и завеждащият отдел „Международен“ при Върховната касационна прокуратура Цветомир Йосифов се срещнаха със заместник-главния прокурор при Главна прокуратура на Върховния апелативен съд на Турция Ръдван Гюндоуду и прокурори от Главната прокуратура на Върховния апелативен съд.

Те проведоха двустранна работна среща в Съдебната палата в София. Турската делегация е на посещение у нас за Международна конференция „Защита на еврото в България, страните от Югоизточна Европа и Балканския регион. Постижения и предизвикателства пред правоприлагащите органи“, която се организира по проект „Общ надзор за законност по спазването на законодателството в държавата“ с финансовата подкрепа на Европейската комисия по програма „Перикъл 2020“. 

На срещата присъстваха и представители на Посолството на Република Турция в София, съобщиха от прокуратурата. 

По време на разговорите бяха обсъдени въпроси от двустранен интерес като противодействието на незаконната миграция, борбата с организираната престъпност и международното сътрудничество по наказателноправни въпроси. Подчертани бяха и традиционно добрите отношения и отличното оперативно сътрудничество между правоприлагащите и правоохранителните органи на България и Турция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !