Гешев се разгневи, че партии са му отказали среща и ги заплаши - и без покана ще иде в парламента

OFFNews 16 ноември 2022 в 14:32 2311 2

Гешев

Снимка Пресцентър на прокуратурата

Иван Гешев

Главният прокурор Иван Гешев се разгневи на политическите формации, които отказаха среща с него, и се закани да иде сам в парламента за разговори с тях.

Предложението на Гешев да обсъди съдебната реформа с партиите и коалициите в Народното събрание бе пренебрегнато от "Продължаваме промяната" и "Демократична България", които продължават да искат оставката му. Така обвинител №1 успя да осъществи намерението си с ГЕРБ, ДПС, БСП и "Български възход", като само социалистите си позволиха критики към него.

"Нали искат съдебна реформа, дай да кажем какви са проблемите, какви са им идеите, нека гражданите чуят. Ама ги е страх, защото нямат аргументи. И всичко е, надявам се не някакви лични, корпоративни, партийни и всякакви други интереси, които не съвпадат с интересите на българските граждани. След като се притесняват да ме поканят в парламента, ще отида сам с цялата парламентарна група, която иска да се види с мене. Аз не се притеснявам, те защо се притесняват", каза Гешев на среща с представители на местната власт и граждани от Велико Търново и региона снощи.

И декларира, че държавното обвинение се старае да разбере проблемите на гражданите и където може - да ги реши.

"Ние не сме държавата, но сме част от държавата и разполагаме с определени правомощия по Конституция и можем да направим много", изтъкна главният прокурор.

След което се върна на любимата си тема за войната по пътищата. 

"Безобразие е най-малкото, което може да се каже за войната по пътищата. Проблемът в България е, че държавата гони престъпника, нарушителя, а не обратното. Нарушавало се правото на собственост, ако отнемеш автомобил на пиян или дрогиран шофьор. А правото на живот? Кое е по-важно – правото на собственост или правото на живот?", отправи риторичен въпрос той към залата. 

Не пропусна и другата си любима тема - за закриването на спецправосъдието, като подчерта, че от това е пострадала държавата. 

"Това бе показен разстрел на едни работещи институции", отбеляза Иван Гешев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22547

2

dolivo

16.11 2022 в 17:39

Хаха, гневлив

12182

1

sawall

16.11 2022 в 15:11

Колко се опери прокурорът на герб след изборите обаче. Иска, настоява, репчи се... Щото знае, че докато те са на власт няма да го пипне никой. Мафията все още си има прокуратура.