Гешев разпореди пълна проверка на магистрали и пътища

С нея са ангажирани регионалното министерство и агенцията по пътищата

OFFNews 26 ноември 2021 в 12:03 1516 1

По личното разпореждане на главния прокурор Иван Гешев Върховната административна прокуратура ангажира регионалното министерство и Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата" да направят спешна проверка на знаците, маркировката и пътните принадлежности по магистралите, скоростните и републикански пътища, съобщиха от държавното обвинение.

Вчера ВАП е образувала преписка заради тежката катастрофа на АМ „Струма“, при който загинаха македонски граждани.

Прокуратурата настоява и за незабавна информация за оторизирани и овластени български и международни експерти, както и пълни данни за неправителствени организации с дейност в областта на безопасността на движението.

Резултатите от проверката ще се обобщят в доклад и в най-кратък срок трябва да стигнат до ВАП. Той трябва да съдържа направените констатации дали има неспазване на правилата, мерките и действията за отстраняване на закононарушенията и на последиците от тях, както и информация за санкциониране на виновните лица, вкл. постановени административни актове, съобщават още от прокуратурата.

Ако по време на проверката бъдат установени данни за престъпления от общ характер, те трябва да бъдат изпратени на компетентните прокуратури и структури на МВР, за което да се информира и ВАП, допълват от държавното обвинение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови