Гешев награди с нож отстранения от Борисов министър на МВР

OFFNews 24 юли 2020 в 14:49 6571 1

Главният прокурор Иван Гешев награди досегашния министър на вътрешните работи Младен Маринов с отличие „Служебна благодарност" и предметна награда „Награден нож“.

Награждаването бе извършено в края на Националното съвещание на МВР във връзка с представянето на Отчета за противодействие на т.нар. „битова престъпност“, съобщиха от прокуратурата. 

В присъствието на професионалното ръководство на МВР, директорите на Областните дирекции на МВР и ръководството на ПРБ, Иван Гешев подчерта заслугите на Младен Маринов за отличното взаимодействие между органите на МВР и прокуратурата при разкриване на поредица от тежки престъпления, както и за заслугите му в борбата с конвенционалната престъпност, опазване на обществения ред и спазване на противоепидемиологичните мерки в рамките на извънредното положение. 

Главният прокурор благодари на Маринов и за приноса му към дейността на Прокуратурата на Република България. 

Припомняме, че премиерът Бойко Борисов поиска оставките на Маринов, Владислав Горанов и Емил Караниколов след среща с областните координатори на ГЕРБ. По време на заседанието те настояли за освобождаването на тримата министри, за да се опровергаят внушенията, че ГЕРБ и въпросните министри са в пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски. Оставките бяха замразени до коалиционния съвет вчера, а днес парламентът гласува рокадите в правителството.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови