Георги Семерджиев е взел амфетамин до 48 часа преди кръвната проба (допълнена)

Едната от двете свидетелки се оказа неоткриваема, другата не се яви, защото била в чужбина

OFFNews 06 декември 2023 в 10:59 2348 0

Семерджиев

Снимка БГНЕС

Георги Семерджиев

Подсъдимият Георги Семерджиев, причинил тежката катастрофа на столичния бул. "Черни връх" миналата година, при която загинаха две момичета, е приел амфетамин до 48 часа преди взимането на кръвната проба.

Това е заключението на вещите лица, изготвили втората токсикологична експертиза, стана ясно на поредното заседание по делото, съобщи БНТ.

Но не може да се каже какво е приетото количество, нито как е повлияло това на Семерджиев. Причината е, че не е изследвана концентрацията в кръвната проба, няма изследване на урината, за да си направят необходимите заключения. Според експертите сред употребата на амфетамин и метаамфетамини се наблюдава проява на чувство за непобедимост, свръхактивност и склонност към високорисково поведение. Другият ефект е прояви на параноя, които да доведат до поведение, застрашаващо живота на дрогирания и околните.

Двете свидетелки по делото срещу Георги Семерджиев и днес не се явиха на заседанието. В съдебната зала стана ясно, че едното момиче е представило документ, че не може да присъства по уважителни причини - извън страната е до средата на декември. Другото не е открито и не е призовано. Още за предишното заседание са го търсили на адрес, но се е оказало, че не живее там, а за съседите е непознато. Търсили го и по телефон, но операторът казвал, че номерът е грешен или непълен, съобщи бТВ.

Адвокатът на Семерджиев пое ангажимент да доведе на следващото заседание свидетелката, която засега остава неоткриваема за съда. Очаква се тогава резултат и от техническа експертиза.

В началото на ноември Апелативният съд в София назначи токсикологична експертиза по искане на защитата на Георги Семерджиев.

През април пък Софийският градски съд постанови 20 г. затвор при първоначално строг режим за Семерджиев, като в момента той обжалва присъдата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки