Фирма осъди АПИ заради паднала метална греда на пътя

OFFNews Последна промяна на 05 ноември 2017 в 19:53 10342 0

Фирма осъди АПИ заради паднала метална греда на пътя

Най-големият превозвач от Смолянска област, транспортната фирма "Рожен Експрес", осъди Агенция "Пътна инфраструктура“ да ѝ изплати 1 620 лева обезщетение с лихвите за счупено предно стъкло на автобус от неизправно съоръжение в участъка между Асенoвград и село Бачково, съобщава БНР.

Инцидентът е от месец март тази година. Автобусът се прибирал по маршрута от София към Смолян, когато преди първия тунел след Асеновград по време на движение се къса и увисва метална греда, монтирана на предпазна желязна рамка над пътя.

Шофьорът спрял рязко, но рамката паднала и ударила предното обзорно стъкло. Щетите по автобуса били за над 1780 лева, а на водача бил съставен акт. На база експертиза и други доказателства по делото магистратите приемат, че причина за произшествието е несигнализирано и необезопасено препятствие на пътното платно.

Според съда безспорно е установено, че пътно-транспортното произшествие е в резултат на бездействието на Агенция "Пътна инфраструктура“, областното пътно управление в Пловдив, респективно на служителите, натоварени да поддържат пътя в изправно състояние, да сигнализират незабавно за препятствията по него и да ги отстраняват във възможно най-кратък срок. Решението подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Пловдив.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови