Еврокомисарят по правосъдие: Цацаров казва, че всичко е наред. Но фактите говорят друго

OFFNews 26 октомври 2017 в 21:17 16525 5

Снимка БГНЕС

Вера Йоурова

Всеки път, когато се срещна с г-н Цацаров и когато имам възможност да обсъдя с него работата на прокуратурата, той е много убедителен. И винаги когато се срещам с него, оставам с впечатлението, че всичко в България е наред. След това виждам фактите, цифрите и резултатите - и у мен се появяват съмнения дали наистина всичко е прекрасно.

Това заяви пред журналисти еврокомисарят по правосъдие Вера Йоурова след годишната министерска среща ЕС-Западни Балкани.

Всеки път, когато се срещна с г-н Цацаров, му пожелавам успех и късмет да продължава с добрата работа и действително да постигне реални резултати, добави Йоурова.

Следващият мониторингов доклад за България ще "бъде справедлив и обективен". Не може да се очаква констатациите в него да бъдат смекчени заради предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС, обясни още еврокомисарят по правосъдие.

Не знам кога ще отпадне механизмът за сътрудничество и проверка. Зависи от резултатите, каза Вера Йоурова.

Тя припомни, че желанието на председателя на ЕК е механизмът да се прекрати и да се намери нов подход за работа и сътрудничество. Това решение обаче ще се "базира на необратимостта и устойчивостта на реформите в България и Румъния."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

5

Hissarion

31.10 2017 в 11:23

А за Малта какво казват фактите?

15414

4

Hihi1981

27.10 2017 в 10:48

. След това виждам фактите, цифрите и резултатите - и у мен се появяват съмнения дали наистина всичко е прекрасно.Всичко е Ясно!!!

29585

1

Izalina

26.10 2017 в 22:18

Пред тънката усмивчица и деликатния тон на тази женица, аз бих потънала в земята от срам. Нашите дебили и в частност русата кокошка - екс-кандидат за ... сещате се (да не си разваляме вкуса), както и незаобиколимия Цацаров, очакват потупване по рамото за "добрата работа" и подкрепа за бъдещи ЯСНИ подвизи. Пффф.