Екстрадират руски секс – гуру от Бургас

Последна промяна на 11 септември 2017 в 16:03 12777 4

Снимка e-burgas.com

Митрадевананда Свами в по-безгрижен период от живота си

Руският гражданин Митрадевананда Свами ще бъде екстрадиран, за да бъде съден в страната си по обвинения в блудство и изтезания на малолетни момичета. Това реши окончателно днес Бургаският апелативен съд. Втората инстанция потвърди решението на окръжните магистрати.

Свами е издирван от съдебните власти на Руската федерация за престъпления срещу лица ненавършили 14 години – причиняване на физически и психически страдания, чрез системно нанасяне на побой и други насилствени действия, извършени по отношение на непълнолетно дете в безпомощно състояние, от група лица след предварителен сговор и за насилствени действия от сексуален характер спрямо лице, в безпомощно състояние, ненавършило 14 години. В искането за екстрадиция от страна на руските власти се посочва, че лицето е лидер на криминална група, създадена с цел набиране на жени от Русия, Украйна и Беларус през Интернет. Момичетата са принуждавани да прекратят всякакви контакти с техните близки, да имат сексуални отношения с лицето, да участват във филми с порнографско съдържание и да проституират в Европа, САЩ и Мексико“, се казва в решението на съда.

Митрадевананда Свами, сочен за водач на руска секс – секта, а официално представящ се за учител по йога, бе обвинен първоначално в отвличане и убийство на момиче. В последствие, от Руската федерация промениха обвинението.

Неговите сайтове, канали в Youtube, страници във Фейсбук са изпълнени с клипове с различни съвети, освен за здравословен начин на живот, медитация, но и с такива със сексуална насоченост. На много от видеоклиповете, „лекторки“ са последователки на Свами – млади рускини, в оскъдно облекло или по бельо. Според разследващи, той и неговите сподвижници са вербували момичета за участие в порно филми или за проституция. По непотвърдена информация, в неговата организация „Каула Дхарма“ е влязла и млада рускиня, дъщеря на високопоставен чиновник от администрацията на Путин, което провокирало интереса на Русия към Свами.

Не на това мнение са сподвижниците на руснака. Според тях, обвиненията към него са скалъпени, а той е преследван заради религиозните си убеждения. И самият руснак в съдебната зала неведнъж заявяваше, че е невинен и че в Русия той и неговите последователи са преследвани заради това, че се занимават с йога. Адвокатите на Свами пък настояваха екстрадицията да бъде отказана, защото по никакъв начин не е гарантирана сигурността му, ако бъде изпълнена. Негови сподвижници пък бяха организирали палатков лагер пред съдебната палата и близо месец прекараха на площад „Тройката“ в знак на съпричастност към своя водач.

Според бургаския съд, престъпленията, в които Свами е обвинен, не са политически и от Русия са получени гаранции, че правата му ще бъдат спазени. Решението на апелативните магистрати е окончателно.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31

4

panel

11.09 2017 в 22:37

Много руски секс- гурута от всякакъв пол са се навъдили у нас.

6629

3

рамбо

11.09 2017 в 17:28

Този е 100 процентов руснак, ша знаете...Какъвто и да е трудовия лагер в Сибир го зове

-9282

2

wayOff

11.09 2017 в 17:20

Уххх Свами, Свами, какви мужици те чакат в сибирските лагери Свами.

В Русия затворническите лагери са от тип хотел Калифорния -

"Welcome to the Hotel California
Such a lovely place (Such a lovely place)
Such a lovely face
They living it up at the Hotel California
What a nice surprise (what a nice surprise)
Bring your alibis"
.....
Last thing I remember, I was running for the door
I had to find the passage back to the place I was before
"Relax," said the night man, "We are programmed to receive
You can checkout any time you like, but you can never leave!"

3965

1

Hissarion

11.09 2017 в 16:14

Сега многобройните профили с фотошопнати снимки на Путин няма ли да ревнат в защита на този онеправдан дисидент?