Един от двамата нападатели на българина в Солун остава в ареста

OFFNews Последна промяна на 09 януари 2020 в 21:20 1284 0

Единият от задържаните за убийството на българина Тоско Бозаджийски в Солун след футболен мач остава в ареста, другият бе пуснат, но с мярка за неотклонение. Разследването на случая продължава, предаде БНР.

След няколко часа показания пред следовател прокуратурата реши, че за единия от двамата арестувани са налице достатъчно доказателства за участие в убийството и има риск да извърши ново престъпление.

Защитникът на 24 годишния грък - адвокат Димитрис Цакос посочи ,че обвиненият отрича участие в нападението.„Никой не може да предвиди, че в група от 20 човека някой ще побегне и ще попадне под гумите на минаваща кола. Дори разследването на полицията има заключение за тежка телесна повреда, а не умишлено убийство. Моят клиент отрича участие в побоя“, казва той.

Вторият арестуван за нападението над Тоско Бозаджийски е освободен с мярка за неотклонение до започване на процеса, защото няма опасност да извърши друго престъпление.

В следващите дни пред следователя ще се яви шофьорката, която прегази българина. След медицинската експертиза, че смъртта е настъпила след удара в колата, се очаква към обвиненията да бъде прибавено и убийство по непредпазливост.

Арестуваните бяха отведени при следователя в Солун под силна охрана. Не бяха допуснати телевизионни камери. Лицата на обвинените бяха покрити, за да не бъдат разпознати и да не изтече информация за тяхната самоличност.

Властите в Солун се опасяват да не започнат протести или опити за лична разправа с тях или с техни близки. Гърците са шокирани от случая на жестока агресия, довела до смъртта на Бозаджийски.

Информация в медиите, че бащата на единия от арестуваните е висш полицай, фокусира още повече вниманието към случая. От футболния клуб "Арис" дори наеха адвокат да следи развитието на следствието, тъй като се опасяват постът на бащата да не окаже влияние. Но юристи съобщават, че при такова тежко престъпление и наличност на записи от охранителни камери и свидетели е невъзможно да се търсят смекчаващи вината обстоятелства.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !