Две обвинения са повдигнати на заподозрения в тройното убийство в с. Рогош

OFFNews 07 август 2022 в 15:30 2016 0

Демерджиев

Снимка БГНЕС

Иван Демерджиев

Две обвинения са повдигнати на мъжа, заподозрян за тройното убийство в пловдивското село Рогош. Едното е за квалифицирано убийство на повече от едно лице със средства и по начин, опасни за живота на мнозина. Второто обвинение е за незаконно притежание на огнестрелно оръжие. 

39-годишният мъж е живеел с чичо си и двамата си братовчеди в една къща. След престъплението мъжът се укрил в дома на своята майка, където по-късно е задържан.

Мъжът е застрелял свои роднини.

Полицейските екипи са действали много професионално, заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, който посети селото. Той изтъкна и доброто взаимодействие по случая между полицията и прокуратурата, съобщи БНР.

Направената проба на заподозрения показала, че не е употребил алкохол. По случая до момента са извършени множество огледи, разпитани са свидетели, иззето е и незаконното оръжие, с което е извършено престъплението, посочи зам. окръжният прокурор Галина Андреева, като подчерта, че в основата му е спор за имот, а по думите ѝ напрежението между роднините ескалирало.

"Търсене на правата от едната страна по отношение на имот. Тепърва предстои да се установи дали този имот разполага с всички документи, за да бъде определен като законен", обясни Андреева.

"Вече съм разпоредил във всички областни дирекции да бъдат издирени случаи като този, защото на много места има такива тлеещи конфликти и трябва да се наблегне на превенцията", допълни Иван Демерджиев:

Според него слабост е именно превенцията в този случай, "която контрастира с изключително професионалните действия на полицията след извършване на деянието", изтъкна служебният шеф на МВР.

За да не се стига до напрежение в село Рогош, част от фамилията, в която се разигра трагедията, е изведена от селото. Полицейски екипи остават да дежурят на място.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews