Две непълнолетни момичета плюли и шамарили дъщерите на зам. главния мюфтия

OFFNews 29 юни 2017 в 12:14 13631 1

Две непълнолетни момичета плюли и шамарили дъщерите на зам. главния мюфтия

Две непълнолетни момичета са задържани по случая с нападнатите дъщери и съпругата на зам. главния мюфтия Бирали Бирали. 

Районната прокуратура е поела разследването на инцидента, при който на 27 юни пострадаха съпругата и двете дъщери на духовника. Инцидентът стана по обяд във вторник на паркинга на хипермаркет в столичния кв. „Свобода“. Тогава покрай жените минали двете момичета. Между двете групи възникнал словесен конфликт - най-вероятно заради подмятане на нападателките за забрадките, които носели трите жени.

Една от нападателките наплюла едното от момичетата и я ударила с ръка по лицето. Другата нападателка ударила шамар на другото момиче, след което я ритнала. 

Двете нападателки са привлечени като обвиняеми за хулиганство, отличаващо се по своето съдържание с изключителна дързост. Наказанието, предвидено за посоченото престъпление, е „лишаване от свобода“ до пет години.

С оглед необремененото съдебно минало на двете обвиняеми и предвид непълнолетието им, спрямо тях е взета мярка за неотклонение „Надзор на инспектор при детска педагогическа стая“ като най-подходяща с оглед отнемането на възможността им да извършат друго престъпление.

Разследването по делото продължава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови