Двама отиват на съд за отвличане и блудство с дете на 13 г.

OFFNews Последна промяна на 18 декември 2020 в 14:24 2196 0

Двама мъже отиват на съд за отвличане на непълнолетно момиче и блудство, когато пострадалата е била в безпомощно състояние. Единият от обвиняемите е привлечен към наказателна отговорност и за склоняване към употреба на наркотици и принуда чрез използване на сила.

През лятото на 2017 г. в центъра на Благоевград 39-годишният мъж срещнал тринадесетгодишното момиче и го заговорил. Заявил, че го познава от църквата, която заедно посещавали. След това изпратил девойката до Центъра за настаняване от семеен тип, като не показал учудване за пребиваването й там.

Преди време момичето било осиновено, по-късно детето било отглеждано от професионален приемен родител. То възприемало жената, която се грижела за него, като своя биологична баба, към която се привързало. Двете посещавали църква в Благоевград. След смъртта на жената от онкологично заболяване 13-годишното момиче било настанено в социална институция. Адаптацията му в началото била трудна. То продължило да ходи на църква, където получавало морална подкрепа и помощ от другите посетители на храма. Там няколко пъти виждала и двамата обвиняеми, но не общувала с тях.

Есента на 2017 г. срещите между единия от тях и малолетната ученичка зачестили. На тях присъствал и другият обвиняем на 36 години. Неколкократно те я возили с автомобил до центъра, в който била настанена. При една от тези срещи единият мъж я опипал по крака, което станало повод за отказа на момичето отново да се вози с тях.

Въпреки това, двамата обвиняеми продължили да пресрещат девойката пред училището почти всеки ден. Единият й предлагал ръчно направени цигари с тютюн, а впоследствие и с марихуана, без да я уведоми за това. На момичето му прилошавало от тях. Впоследствие обвиняемият й давал пакетчета с марихуана да ги предлага в училището, но тя ги изхвърляла.

При пореден отказ на момичето да се качи в автомобила заедно с обвиняемите, единият от тях се ядосал и направил опит насила да го качи, като му нанесъл няколко наранявания с нож. Пострадалата се възпротивила да последва мъжете и се развикала. Обвиняемите отпътували, а тя се върнала в училището. Една от раните на ръката се оказала дълбока, поради което била транспортирана от директора до спешния център. Пред медиците момичето скрила истината за нараняването, като заявила, че се порязала със стъкло.

Няколко седмици по-късно двамата обвиняеми причакали ученичката до автобусната спирка в града и против волята й я качили в автомобила си. Докато пътували, единият отново й дал цигара с марихуана, от която тя се почувствала замаяна. При пристигане в изоставена къща в с. Падеш, момичето не могло да се придвижва самостоятелно. Възползвайки се от безпомощното му състояние, обвиняемите блудствали с малолетната.

След случилото се служителите в Центъра за настаняване от семеен тип отчели сериозна промяна в поведението на девойката и я завели на консултация със специалист. Тя споделила за преживяното от нея, за което била сигнализирана полицията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови