Доживотен затвор за син, заклал майка си в Пазарджик

Диана Варникова 29 юни 2023 в 17:45 2110 1

Решението е на пазарджишкия Окръжен съд

Снимка Пиксабей

Решението е на пазарджишкия Окръжен съд

Петчленен състав на пазарджишкия Окръжен съд постанови доживотна присъда за 42-годишния Даниел Машев, който е убил майка си с особена жестокост. Това съобщи Маринела Чавдарова от пресслужбата на съда.

Мъжът е признат за виновен за това, че на 30 септември 2022 г. в Пазарджик умишлено е умъртвил майка си по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

Във фаталния ден 74-годишната жена е открита от съпруга си в безпомощно състояние в семейното им жилище. Няколко часа по-късно, след оперативно-издирвателни мероприятия в близко до Пазарджик село, в двора на църквата, е задържан синът на жертвата.

От разпита на двамата съдебни лекари по време на делото се разбра, че в тялото на жената са нанесени 4 прободни рани. Със сатър пък тя е била насечена по лицето и е извършено отделянето на главата от торса.

Заради изключителната жестокост на убиеца, доживотен затвор без право на замяна поиска и прокурорът Георги Кацаров, а магистратите наложиха наказанието спрямо Даниел Машев да бъде изтърпяно при първоначален специален режим.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 15-дневен срок.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика