Доказателства без стойност: 9 месеца затвор за мъж, държал под ключ жена си и отрязал косата ѝ. Нападнал и полицай

OFFNews 14 август 2023 в 16:14 2697 0

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

9 месеца затвор при първоначален строг режим ще излежи 45-годишен мъж, държал заключена жена си, отрязал косата ѝ и нападнал полицай в Асеновград. 

Това е решението на Районния съд в града, което не подлежи на обжалване заради сключено споразумение. 

Случаят е от 16 юни. Прави впечатление, че станалото не е отразено в бюлетина на ОДМВР-Асеновград. 

Тогава мъжът заключил в апартамента си жената, с която живеел и отрязал косата ѝ. От документите по делото не става ясно кой е подал сигнал, но на място били изпратени две полицейски екипа от общо 8 души. 

Тогава мъжът нападнал един от униформените. Нанесъл му лека телесна повреда - контузия на дясната ръка, травматичен оток отново на ръката и охлузвания по кожата

Установено е, че мъжът имал в себе си марихуана.

За петте обвинения, които получил, той се споразумял с прокуратурата да излежи общо 9 месеца. Съдът се съгласил с това. 

Освен това Районният съд постановява веществените доказателства - 2 бр. опаковки от изследвано веществено доказателство, кичури коса, червена течност с марлен тампон и марля, напоена с червена течност, предадени за съхранение в Районното управление, да се унищожат като вещи без стойност, след влизане на определението в сила.

Обвиняемият ще трябва да плати 253 лв., разноски по делото.

В края на юни главата на 18-годишната Дебора бе обръсната от 26-годишният Георги Николаев, а момичето бе обезобразено с макетно ножче. За случая се разбра едва в края на юли, когато нейни близки разказаха за това пред медиите. Последваха национални протести, а извършителят, който първоначално бе пуснат срещу подписка - задържан повторно. 

Обвинението в лека телесна повреда бе преквалифицирано в средна. 

В началото на август бе задържан 19-годишен във Видин, който държал три дни приятелката си заключена, пребил я и също остригал косата ѝ. Тогава пострадалата разказа, че младежът гледал новините за случая с Дебора и решил да направи същото. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки