До 60 дни арест за Желяз Андреев от Добрич иска прокуратурата

OFFNews Последна промяна на 10 април 2018 в 20:29 6102 0

Снимка prb.bg

Окръжната прокуратура в Добрич ще внесе искане за временно задържане за срок до 60 дни на Желяз Андреев от Добрич.

В Окръжната прокуратура в Добрич е постъпило постановление на прокурор от Върховна касационна прокуратура за временно задържане под стража на Андреев. То е било издадено във връзка с получена молба от компетентните американски власти с цел последваща екстрадиция в САЩ.

29-годишният българин е издирван със заповед за арест, издадена от Областния съд на Южен окръг на Флорида, САЩ, по две обвинения - за измама към държавата и експорт на стоки без лиценз.

Желяз Андреев е задържан за срок от 72 часа от Окръжната прокуратура в Добрич. В този срок ще бъде изготвено искане за временното задържане за срок до 60 дни на Андреев на основание договора за екстрадиция между правителството на Република България и правителството на САЩ, което ще бъде внесено в Добричкия окръжен съд, съобщават от пресцентъра на българската прокуратура.

В момента се чакат материалите по преписката срещу българския гражданин.

Престъпленията, в които мъжът е обвинен, отговарят на измама и контрабанда по българското законодателство. Те са наказуеми и по законите на САЩ с лишаване от свобода за максимален срок от 20 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови