До 12 години затвор може да получат похитителите на бургазлията

OFFNews 15 септември 2017 в 09:09 12398 1

До 12 години затвор може да получат похитителите на бургазлия

Снимка bgnews.online

Похитителите на мъжа от Бургас може да лежат до 12 години в затвора, ако бъдат признати за виновни от съда. 

Обвинените  - 30-годишната жена от Сливен - Диана Куртева и Станислав Стоянов системно са малтретирали похитения. Засега двамата остават в ареста. По случая има и трети задържан, но все още не е ясно дали ще му бъде повдигнато обвинение.

„В продължение на часове отвлеченият бургазлия е бил систематично пребиван. Спрямо него е оказвано голямо насилие. Бил е заплашван, че ще му бъдат отрязани пръстите с лозарска ножица”, съобщи пред Нова тв заместник-ръководителят на апелативната прокуратура в Бургас Йовита Григорова.

Така похитителите са взели от него 200 лева, два телефона и две банкови карти. „Технически проблем е осуетил изтеглянето на по-голяма сума от сметките му”, каза още прокурор Григорова.

В четвъртък стана ясно, че 30-годишният мъж от Бургас е бил отвлечен, бит и тормозен в продължение на близо две денонощия. Това се е случило в частен дом, където бил поканен на гости от жена, с която се запознали в интернет.

Пострадалият е шофьор на камион в чужбина и в началото на годината се запознал в интернет с похитителката си. Пострадалият не криел, че има спестявания и превеждал пари на Диана. На 8 септември той отишъл на гости на жената в Сливен, обаче двамата се скарали и в този момента в къщата нахлули двама маскирани мъже. Те го завързали със свински опашки и облепили устата му с тиксо.

След като не успели да източат картите на мъжа през онлайн банкиране, похитителите взели двата му телефона и 200 лв., които той имал в себе си, поставили маска на главата му, качили го в автомобила, с който дошъл в Сливен и го зарязали в местност извън града. По-късно той сигнализирал в полицията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови