Брутално отвличане на бургазлия: бит и насилван, за да бъде ограбен

OFFNews - Бургас 14 септември 2017 в 10:46 18763 0

Отвличането в Бургас: трима насилвали мъж и опитвали да източат сметките му

30–годишен мъж от Бургас е бил похитен, пребиван и насилван сексуално в продължение на три дни, за да бъде ограбен. Това съобщиха на извънреден брифинг в морския град полицията и прокуратурата. Престъплението е разкрито още в началото на седмицата, но властите мълчаха досега по темата.

Въпреки че полицаите са били подведени от жертвата, са успели да разкрият престъплението за по-малко от 24 часа. Пострадалият мъж сам е подал сигнал, че е отвлечен, на 10 септември сутринта. Първоначално е твърдял, че не е познавал похитителите си, а престъплението е извършено в Бургас.

Историята се оказва по-различна. Мъжът, който е международен шофьор, се запознава с 30-годишната Деяна Куртева от Сливен чрез интернет. Поддържат виртуална връзка, по време на която ѝ изпраща пари. През август се срещат в Бургас, като с нея харчи солидна сума от спестяванията си. В петък, по нейна покана, отива в Сливен, в дом в кв. „Комлука“, разказва ръководителят на апелативната прокуратура в Бургас Любомир Петров:

„В дома се скарват и в този момент влизат двама мъже, единият от тях е Станислав Стоянов, които са били с маски. Събарят го на земята, връзват го със „свински опашки“. Започва тежък бой. Като жената също е била много агресивна. Буквално (жертвата – б.а.) няма здраво място по тялото. С него са извършвани и сексуални извращения. Заплашван е с лозарска ножица за рязане на пръстите и набиване на кол“, уточни Петров

Похитителите са се опитали да източат дебитните му карти, като са го принудили да им каже данните им. Не са успели и са откраднали само сумата, която имал в себе си, около 200 лв., както и мобилните му телефони. В неделя го натоварили в колата и го изоставили в местността „Карандила“ край Сливен.

Задържани за 72 часа са Деяна Куртева и 32–годишният Станислав Стоянов. Те са обвинени в противозаконно лишаване от свобода по начин мъчителен и опасен за здравето на жертвата начин, както и за грабеж. Днес предстои да им бъде искан постоянен арест. Вчера е задържан още един мъж, на 24 години, но към момента неговото участие в престъплението се изяснява. Арестуваните отказали да дават обяснения. Те са познати на полицията. Деяна е наркозависима, а Станислав е криминално – проявен, лежал е в затвора, занимавал се е с разпространение на дрога, кражби и грабежи. Извършил е престъплението по време на изпитателен срок от условна присъда, уточни началникът на сливенската полиция Димитър Величков.

От прокуратурата призовават жертви на подобни престъпления да подават коректни и точни данни, защото в противен случай се затруднява работата на разследващите. В конкретния случай, похитеният мъж, предполагат от МВР, се е срамувал от посегателството, което е било извършено върху него.

От държавното обвинение уточниха, че престъплението е планирано, но не става въпрос за организирана група, която да се занимава с отвличания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови