ДНК експертиза на въздушна възглавница по делото Семерджиев

OFFNews 28 септември 2023 в 11:41 3313 0

Георги Семерджиев

Снимка БГНЕС/архив

Софийският апелативен съд даде ход на делото, с което Георги Семерджиев обжалва 20 годишната присъда за катастрофата на столичния бул. "Черни връх", при която загинаха две млади жени.

Съдът назначи нова техническа експертиза и друга ДНК експертиза на предната въздушна възглавница на автомобила, която да установява дали Семерджиев е бил зад волана на автомобила при зверската катастрофа. 

Две свидетелки, поискани от защитата, не се явиха на заседанието. 

Адвокатът на Семерджиев Мирослав Христов заяви, че експертизите и свидетелките са били поискани от защитата още на първа инстанция, но не са допуснати. 

Съдът не уважи искането на прокурора и на адвокатите на близките на жертвите от катастрофата да се заличат поисканите нови две свидетелки.

"За нас категорично е доказано авторството на деянията, които са извършени, авторството на шофирането на въпросното МПС. Така и не стана ясно за какво ще бъдат разпитани тези свидетели и каква връзка имат с конкретното пътно-транспортно произшествие. Безспорно е доказано, от извършените експертизи, както видеотехническа, така и комплексна автотехническа експертиза, че не е имало други пътници в управляваното от подсъдимия моторно превозно средство", коментира апелативният прокурор Владислав Владимиров, цитиран от БНР. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки