Димо Гяуров: Убийства като това на Петър Христов често остават неразкрити

OFFNews 15 януари 2018 в 08:30 12827 0

Снимка бТВ

Не бих правил връзка между властта и убийството на бизнесмена Петър Христов. По-скоро става въпрос за сблъсък на интереси и отмъщение. 

Това коментира бившият шеф на разузнаването Димо Гяуров по бТВ. Близък е до ГЕРБ, затова и ГЕРБ скочиха на амбразурата да обясняват какъв благодетел е и как нямал общо със сенчестия бизнес, отбеляза той. Бившият началник на НРС коментира, че голяма част от този тип убийства са останали неразкрити. 

Росен Ангелов най-вероятно наистина е извършител на шесторното убийство в Нови Искър, но фактическата обстановка около престъплението все още не е напълно изяснена от МВР и това поражда съмнения в официалната версия, смята Гяуров. „Като няма живи свидетели, как има ясни изводи какъв е точно мотивът?”, запита той. Гяуров посочи, че вярва, че Ангелов е убиецът, но фактите около престъплението може да са различни от тиражираните. Няма да се изненадам, ако не е сам, ако има съучастник, но сега много удобно затваряме папката, обясни той. 

Нека разследващите не се сърдят, че обществото коментира, а да се вгледат в себе си защо няма доверие”, призова ексшефът на разузнаването. По думите му е „повече от срамно” Ангелов да бъде намерен в дома, в който преди 9 години е било извършено блудството, за което е бил осъден: „Никой не го е търсил и той не се е крил – това е срамното, как после да има доверие?”.

Никой не вярва не само във възможността МВР да си свърши работата, в способността на разследващите да доведат нещата докрай, никой не вярва в амбицията на полицаите”, заяви още Димо Гяуров. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови