Десислава Иванчева: Това, че съм бременна, няма нищо общо с присъдата

OFFNews 29 май 2021 в 10:05 5070 1

Чувствам се прекрасно и заредена, каза бившият кмет на "Младост" Десислава Иванчева в интервю за bTV. По-малко от месец преди поредното дело срещу нея, тя съобщи новината, че очаква дете.

„Имах проблем със Специализирания съд, не ме пускаха на инвитро процедури, тъй като не било спешно и неотложно. Те проявиха изключение към мен, за да се извърши манипулацията“, разказа тя в интервю за bTV. По думите ѝ дама от Швейцария ѝ помогнала финансово.

Иванчева е обвинена, че е поискала подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин. 

"След като съобщих на адвокат Савова новината на 2 април, много журналисти започнаха да ми се обаждат. Явно продължавам да бъде подслушвана", каза Иванчева в предаването „Тази събота“.

„Пожелавам на всички хора с репродуктивни проблеми скоро да са щастливи като мен и да имат това вълшебство“, добави тя.

Тя очаква, че бебето е момче и ще се роди през ноември. "Това, че съм бременна, няма нищо общо с присъдата. Законът е еднакъв за всички“, отбеляза тя.

Бившият кмет на "Младост" коментира и обвинението срещу нея:

„Разрешаването на СРС-тата и образуването на дело се основава на фалшив, измислен сигнал от един инвеститор, който бил подал сигнал, че многократно съм взимала пари. Когато изискахме въпросното лице да дойде в зала и да бъде разпитван, прокуратурата не предостави нито самия сигнал, нито самото лице беше доведено в залата."

По думите й няколко дни преди задържането й Ваклин е дошъл в администрацията с белязани пари и микрофони, с предложението да дари детска площадка. Тогава обаче тя го приема в заседателната зала, а не в кабинета си и той не успява да подхвърли парите.

Иванчева заяви, че се притеснява за изхода от делото: „Всички знаем, че в България няма законов съд и няма правов ред. Специализираният съд трябва да бъде закрит, тъй като там не играят факти и доказателства, а поръчки."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!