Десетима са подведени под отговорност за разпространение на дрога

OFFNews 18 декември 2019 в 15:34 2337 0

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност 9-ма за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици във Варна, както и на снабдител на групата с дрога на едро от София, обвинен като извършител на престъпление по поръчение на групата.

Десетимата са задържани на 16 и 17 декември 2019 г. във Варна и в столицата при съвместни действия по разследването на Специализираната прокуратура, ГДБОП и ТС БОП-Варна.

У повечето участници, както и в ползвани от тях жилища и автомобили, са намерени и иззети близо 4 кг наркотични вещества, в т.ч. метамфетамини, хероин, марихуана. Наркотици са намерени и у задържания в София снабдител на групата, който „захранвал“ варненските разпространители.

Събраните до момента доказателства сочат, че за определен период от време групата придобила монопол върху разпространението във варненския ромски квартал „Максуда“. Има данни, че е пласирала и в други райони на града.

На девет от задържаните е наложено прокурорско задържане до 72 часа. За седем от тях (в т.ч. и на обвинения за сналбдител на едро) Спецпрокуратурата ще внесе в Специализирания наказателен съд искане за задържане под стража.

На двама от участниците в групата ще бъде поискана мярка за неотклонение "домашен арест", а един е оставен без мярка поради необходимост от спешно лечение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови