Делото за убийството на психолога Иван Владимиров-Нав стигна до съда

OFFNews 02 август 2023 в 15:18 3329 1

Тонев

Снимка БГНЕС

Румен Тонев бе с мярка "задържане под стража".

Софийската градска прокуратура повдигна обвинение срещу бившия полицай Румен Тонев за престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс за умишленото убийство на психолога Иван Владимиров-Нав, съобщиха от държавното обвинение.

В обвинителния акт е записано, че обвиняемият Тонев живеел заедно с майка си в апартамент в жилищна сграда на столичната улица "Черковна". В друго жилище на същото здание над Тонев живеели психологът и майка му.

Двете семейства не били в добри отношения - между тях често възниквали противоречия, главно заради шум през следобедните часове и нощем.

На 8 февруари около 22:30 часа Владимиров отишъл до дома на съседа си Румен Тонев заради нацапаната си с нещо като машинно масло врата, за което той подозирал бившия полицай. След кратък разговор страстите се нагорещили и Тонев решил да сложи край на съседската вражда като убие психолога. Взел от дома си законно притежавания си пистолет "Байкал", който бил зареден, насочил го към главата на Нав и стрелял.

Куршумът пробил черепа на психолога, той паднал на етажната площадка и издъхнал.

Тонев издърпал мъртвото тяло на психолога през един от входовете на сградата към вътрешния двор и го оставил между входната врата и тази за мазетата. После се прибрал вкъщи.

Шумът от изстрела обаче бил чут от съседите, които излезли от домовете си, и слезли по стълбите. Двама от тях забелязали кръв по етажната площадка пред апартамента на обвиняемия и продължили към входната врата, водеща към вътрешния двор, където открили тялото на Иван Владимиров. След това се обадили в полицията и Спешна помощ, но медиците само констатирали смъртта на простреляния психолог.

Разследването по случая е проведено от СДВР под ръководството и надзора на СГП.

Обвиняемият е с мярка за неотклонение "задържане под стража".

Предстои заседанието по делото да бъде насрочено от Софийския градски съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика