Делото срещу Иванчева стартира с разпит на подалия сигнала за подкуп Александър Ваклин

Бившият кмет на Младост и заместничката й може да излязат от килията, след като бъдат разпитани всички свидетели от общината

OFFNews 08 октомври 2018 в 07:29 3528 0

Делото за подкуп срещу отстранения кмет на район „Младост" Десислава Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и бившия управник на района Петко Дюлгеров тръгва по същество днес. Заседанието е насрочено за 13,30 часа в спецсъда. 

Основният свидетел на обвинението, който подаде жалба срещу Иванчева - строителният предприемач Александър Ваклин и съпругата му Полина Ваклин ще бъдат разпитани днес в съдебната зала. 

На 13 септември съдия Иво Хинов постанови, че Иванчева и Петрова няма да бъдат местени в Сливенския затвор, а ще останат в арест в София, за да могат да подготвят защитата си.

Тогава магистратът подчерта, че след като всички свидетели от община Младост бъдат разпитани в зала, Иванчева, Петрова и Дюлгеров ще имат право да поискат отново да бъде променена мярката им за неотклонение с по-лека. 

Днес ще бъде разпитан и първият свидетел от общината. 

Елате, за да покажем, че не приемаме репресивните милиционерски методи на изпълнителите на поръчки на тандема Пеевски-Цацаров-Борисов и да им напомним, че един ден, рано или късно, ще плащат за деянията си, призоваха на страницата на Десислава Иванчева във фейсбук нейните привърженици, които са убедени в невинността й. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!