Данъчният, задържан с 15 хил. лева подкуп, остава в ареста

OFFNews 30 ноември 2018 в 19:09 2100 0

Задържаният служител на НАП с 15 хиляди лева подкуп остава в ареста, съобщи bTV.

По ръцете на данъчния Любомир Савов имало следи от специалния химикал, с който службите маркират белязани банкноти, стана ясно на съдебното заседание.

Според защитата следите от белязаните пари са оставени не по пръстите, а по дланите на Савов, с които той нямало как да брои парите. Съдът счита обаче, че събраните доказателства сочат, че той е искал подкуп от общо 45 хиляди лева, а е получил 15 хиляди като първи транш.

Служителят на Приходната агенция беше задържан в четвъртък при спецакция. Той е заловен по време на приемането на парите, които са транш от поискана от него по-голяма сума. Любомир Савов е бил част от екип, който е трябвало да направи ревизия на търговско дружество.

На среща с управителя на дружеството данъчните го уведомили, че по отношение на неговата фирма са установени недекларирани печалби в размер на 800 хил. лева. Служителите са предложили да му бъде изготвен акт само за 16 до 20 хил. лева. За целта управителят на дружеството е трябвало да им предостави сумата от 45 хил. лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!