Quantcast

Данъчни затвориха хотел Маринела

OFFNews Последна промяна на 28 септември 2018 в 08:40 3791 0

Хотел "Маринела" в София, собственост на бизнесмена Ветко Арабаджиев, е запечатан от данъчните. Това потвърди за БНТ говорителят на Приходната агенция Росен Бъчваров.

Той не коментира каква е причината за санкцията. Хотелът ще остане затворен за една седмица. Престоят на гостите, които вече са отседнали в хотела, няма да бъде нарушен.

От управата на хотела казват, че всички стаи са заети за дни напред и поясняват, че административната санкция е наложена заради друга фирма, съобщава Нова тв. 

При проверка от НАП не е бил представен документ за сертификация на софтуера за резервации в хотела. Според управата на „Маринела” всички необходими документи са били внесени към НАП на 17 септември и хотелът продължава да функционира. А запечатването от НАП може да бъде обжалвано.

Вчера стана ясно, че Специализираният наказателен съд е запорирал имущество на Ветко и Маринела Арабаджиеви, които са обвинени за участие в организирана престъпна група за държане и търговия на акцизни стоки без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари.

Съдебни заповеди за запор са издадени за 12 банкови сметки на Ветко и Маринела Арабаджиеви. Точната сума на запорираните средства ще бъде уточнена след представянето на официални данни от всички банкови институции.

Запорирани са и дялове на Маринела Арабаджиева в 5 търговски дружества за общо 165 000 лева, както и дялове на Ветко Арабаджиев в 2 търговски дружества за 114 000 лева. Запор е наложен и над 4 имота, собственост на Маринела Арабаджиева, намиращи се в Пловдив, София и с. Свежен.

Според официалните регистри нито Ветко Арабаджиев, нито съпругата му притежават какъвто и да е автомобил. Арабаджиев не фигурира като собственик на недвижим имот.

За постоянно в ареста остава сина на семейството Вълчо Арабаджиев, както и двете счетоводителки Ромелия Кирилова и Елена Караянева. Те бяха задържани при акция в хотелите на фамилията и са обвинени, че са част от престъпна група, занимавала се с укриване на данъци и пране на пари.