Четирима младежи биха полицаи в Сандански, прокуратурата ги обвини в хулиганство

OFFNews 09 август 2016 в 13:58 2433 0

Четирима младежи биха полицаи в Сандански, прокуратурата ги обвини в хулиганство

Районната прокуратура в Сандански повдигна обвинения на четирима души, които пребили полицаи в Сандански миналата седмица. 

Случаят е от 2 август, когато в полицейското управление на Сандански е получен сигнал за скандал и сбиване пред заведение в града. След като опитали да прекратят мелето, полицаите били нападнати от "няколко агресивни лица от групата". Младежите, сред които двама на 17 и 18 години, набили полицаите и им разкъсали униформите. Сбиването било прекратено едва след идването на втори полицейски патрул.

В хода на разследването на инцидента е извършен оглед на местопроизшествието, разпитани множество свидетели, изискани необходимите справки и документи, съобщават от прокуратурата. С оглед събраните към настоящия момент доказателства са установени извършителите – Н. Илиев (на 23 години), В. Илиев (на 18 години), Н. Христов (24 години) и непълнолетния А. Илиев (на 17 години), всичките от гр. Сандански.

Към момента четиримата са с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, която може да бъде обжалвана пред Благоевградския окръжен съд.

Районна прокуратура – Сандански е повдигнала обвинения на четири лица за извършени от тях хулигански действия, съпроводени със съпротива срещу орган на властта и нанасяне на телесни повреди на служители на МВР, ангажирани с охраната на обществения ред.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови