„Булфарма“ ще съди бургаски общински съветници

OFFNews - Бургас 23 февруари 2018 в 18:33 9206 0

Дружеството "Булфарма", което закупи поликлиниката в "Меден рудник", ще заведе дела срещу двама общински съветници от Бургас, заради разпространени от тях твърдения, че сделката е извършена незаконно.

Според компанията, изнесените на пресконференция факти и информация са неверни и уронват престижа на дружеството. В своя позиция, разпространена до медиите, „Булфарма“ са категорични, че сделката е извършена в съответствие с българските закони и след решение на общинския съвет в Бургас, в чийто правомощия е тя.

Неоснователно е твърдението, изнесено по време на пресконференцията, че сградата е продадена за 3.1 милиона лева и така е ощетена Община Бургас. Отбелязваме, че в нотариалния акт за покупко-продажба цената на имота е 4 084 096 лева с ДДС. От страна на „Булфарма“ ООД са заплатени и местни данъци и такси в размер на 137 456 лева”, се казва в позиция на компанията.

От дружеството съзират защита на бизнес интереси на конкурентни компании и подчертават, че ще си търсят правата в съда спрямо общинските съветници Георги Дражев (НФСБ) и Константин Бачийски (Средна европейска класа). Сумите, които ще претендират в съда, ще бъдат дарени на Община Бургас за благотворителност.

Междувременно, други общински съветници също се произнесоха в посока, че продажбата е законна. В това е категоричен Евгений Мосинов от БСП. Той определи обвиненията на колегата му от Средна европейска класа Константин Бачийски като подготовка за предизборна кампания.

Продажбата и последващото намаляване на капитала на общинското дружество, стопанисващо поликлиниката, бяха необходими за каузата, приета от всички партии – разкриване на Медицински факултет, припомни Мосинов. Той подчерта, че сделката е законна:

"В случая е налице по-особена хипотеза, когато разпореждането е извършено от общинско търговско дружество, с разрешение на общинския съвет, като общо събрание. В този смисъл - той е дал съгласието си. Тука са приложими вече и разпоредбите на Търговския закон, и наредбата за реда, по който Община Бургас упражнява правата си на собственост в търговското дружество"

Евгений Мосинов покани Бачийски, ако се смята за опозиция, да се прехвърли в групата на социалистите и добави, че той представлява партия, която реално подкрепя настоящото управление:

"Той каза доста остри думи. И спрямо общинския съвет. Обвини го в лобизъм. Ако търси лобизъм в общинския съвет, може да се огледа по-наблизо около себе си", добави Мосинов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!