Борисов: Мониторинг върху всички съдебни системи в Европа

OFFNews 21 април 2016 в 10:33 2476 4

Мониторинг като този върху България трябва да има върху всички съдебни системи. Държавите с най-развити системи най-лесно признават своите грешки. 

Това заяви премиерът Бойко Борисов на форума на министрите на правосъдието на страните членки на съвета на Европа, който се провежда в София. 

Заедно с хората от съдебната власт, министърът на правосъдието подготвя промени, които са в унисон с очакванията на българския народ, каза още Борисов. 

В България няколко пъти се извършва реформа в съдебната система, но все още не сме там, където обществото очаква, каза пък министър Екатерина Захариева, цитирана от Фокус. „Ако съдебната власт не действа като коректив, обществото става много чувствително. Принципът на разделението на властите се основава на взаимното им сътрудничество, но това взаимодействие следва да е в полза на обществото. Всяко изкривяване нанася удар срещу демокрацията”, допълни тя. „Бяха извършени съществени реформи тази област, които във висока степен отговарят на стандартите и препоръките на Съвета на Европа, включително и на Венецианската комисия”, подчерта правосъдният министър. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13340

4

Blagodatka Dushanova

21.04 2016 в 13:18

Бойколеоне лъже нахално и безочливо!Всяко здравомислещо предложение при предишния министър на правосъдието беше отхвърлено от "герб" в парламентарната зала!За това,че му отхвърлиха предложенията за истинска реформа в системата той подаде оставка.Докато "герб" е на власт ,реформи в правосъдието няма да има,те не искат това да стане!

11300

2

Танг

21.04 2016 в 12:11

"Държавите с най-развити системи най-лесно признават своите грешки." - т.е. ние, като държава без функционираща съдебна система няма нужда да признаем грешките си?! Що за абсурдно твърдение на Еднокнижния, овчи мозък?!
П.С. ОФнюз, регистрации направихте, а тъпия си рефреш и некадърна конструкция на сайта не можахте?! Защо малоумният ви сайт рефрешва и трие коментара ми по средата на писаното? Вероятно поради "добрата" техническа компетентност на екипа, който се занимава с това. Да ви го кажа направо - ВИЕ СТЕ ИДИОТИ!