Quantcast

Бившият МВР шеф взел на работа Очите заради връзките му и умението да намира обекти за охрана

Димитър Желязков е в процедура по освобождаване от Аркус Секюрити, заяви Иван Владимиров

OFFNews Последна промяна на 09 август 2018 в 08:47 10921 3

Бившият директор на "Криминална полиция" в областната дирекция на МВР в Бургас и настоящ работодател на Димитър Желязков - Митьо Очите го взел на работа заради "личните си връзки" и умението му да намира обекти за охрана. В момента Очите е в процедура по освобождаване от "Аркус Секюрити", свързана и с инвалидността му, заяви Иван Владимиров пред bTV, който отказа да уточни какви клиенти му е довел Очите.

Бившият полицейски шеф заяви, че задържаният в Турция по искане на Интерпол Желязков бил в съседната ни държава заради известни усложнения в здравословното състояние, ходил там няколко пъти, а сега бил за консултация.

Не знаех, че Бенчо Бенчев го е придружавал, разбрах го от медиите, заяви той и го представи като човек, "който е помагал на много хора", но не знае дали е давал пари на политици.

Зам.-председателят на Общинския съвет на Бургас Бенчо Бенчев, който ще бъде обвинен за лично укривателство на Димитър Желязков - Митьо Очите в Истанбул, е съдружник във фирмата, спечелила близо четвърт милион лева от обществени поръчки.

Очите станал консултант на фирмата към края на 2015 г., предложил го "негов познат", чието име Владимиров отказа да каже. Той не знаел какви са контактите и връзките, заяви обаче Владимиров, който познавал Очите повече от 20 години, но като полицай не го бил разследвал.

"Не сме имали контакти 15 г., след като го познавах, не го бях виждал до 2015 година... Не съм разследвал престъпления, свързани с него, по-скоро профилактични мероприятия. Престъпление, извършено от него не съм разследвал", каза той.

Владимиров заяви още, че не вижда пречка да вземе на работа бивш затворник, изтърпял наказанието си.

"Преди време имаше цяла служба, която търсеше работа на излезлите от затвора, не виждам каква е пречката след като си изтърпял наказанието си, да бъдеш взет на работа", коментира той.

Бенчев и Владимиров придобиват акции в "Аркус Секюрити" след показния разстрел на гард на Желязков пред дискотека преди две години. Фирмата работи с държавни институции и общини. От община Несебър спечелила близо 100 000 лв., а от община Айтос - 70 000 лв. за охрана на различни обекти. Синът на Владимиров е зам.-директор на Бургаския затвор, дъщеря му работи в полицията в Бургас, но няма разследващи функции, увери Владимиров.

Очаква се днес съдът да реши дали да пусне задържаните на 2 август, при специализираната акция в Бургас, обвинени за участие в престъпна група, за чийто лидер се сочи Димитър Желязков - Митьо Очите. В събота специализираният наказателен съд постанови за тях „задържане под стража”. Венцислав Христов, Йордан Въчев, Иван Найденов, Радослав Николов и Иван Пишиев са обвинени също за палежи, рекет, побои, изнудване и разпространение на наркотици.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8415

3

senester

09.08 2018 в 11:10

От известно време полицейските шефове са с близки контакти с криминалния контингент.Странно,сякаш някой нарочно ги избира и слага такива...

7671

2

Hissarion

09.08 2018 в 09:55

Човекът с едно посещение до който и да е обект създава нужди. Търговец - мечта.

8007

1

Хараламби

09.08 2018 в 09:26

Егаси, подчинения да уволни шефа си - това го има само в БГ ;)