Бивш шеф на "Трамкар" отива на съд заради изнудване на любовница

OFFNews 22 април 2016 в 15:16 2180 0

Бивш шеф на

Бившият директор на столичното дружество "Трамкар" Христоско Вретенаров ще бъде изправен пред съда заради изнудване на бившата си любовница. Това е втора среща на Вретенаров с правосъдието, съобщава "Правен свят". 

Вретенаров и приятелката му се познавали повече от 15 години, а в определен период от време били и интимни. Жената обаче била омъжена. През март 2014 г. Христоско Вретенаров започнал да я изнудва, като поискал 7000 лева, за да не каже на съпруга ѝ за връзката и да не съсипе бизнеса им.

Дамата се решила да му даде част от парите, за да бъде оставена на спокойствие. Двамата се срещнали в заведение, Вретенаров получил 3500 лева, а т.нар. сделка за мълчанието му била оформена като аванс по договор, който реално не съществувал.

Спокойствието на жената обаче не продължило дълго. Христоско Вретенаров започнал да я тормози по телефона, да я заплашва, уж случайно я засичал в градския транспорт, където продължавал с тормоза. Той искал и останалите 3500 лева.

Накрая дамата се обърнала към полицията и разследването започнало.

Христоско Вретенаров стана печално известен през 2007 г., когато беше директор на "Трамкар". По онова време кмет на София бе Бойко Борисов, който разпореди проверка на финансовото състояние на общинските дружества. Когато дошло ред на "Трамкар" Христоско Вретенаров отишъл при Борисов и чистосърдечно си признал, че е присвоявал средства. Дори в присъствието на Борисов и прокурор, който междувременно дошъл, описал на лист хартия всичките си прегрешения. Той стана известен като единствен по рода си престъпник, който надлежно е описвал всяко едно присвояване на пари от касата на "Трамкар".

Делото срещу него продължи пет години. През януари 2012 г. ВКС окончателно го осъди на две години и половина затвор за длъжностно присвояване на 670 000 лева. По време на първите заседания по делото защитникът му заяви, че в дългогодишния си опит като адвокат за пръв път среща човек, който толкова искрено да се самоуличи в продължавано престъпление. Самият Вретенаров обяви пред ВКС, че съжалява и се разкайва за това, което е направил, припомня "Правен свят".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews