Биячът на лекарката от Шейново остава в ареста

OFFNews 11 юли 2017 в 13:22 8300 1

Биячът на акушерката от Шейново остава в ареста

Снимка bTV

Софийски градски съд остави в ареста Владимир Стоянов, който нападна акушер-гинеколога д-р Албена Гагова, отказала да му предостави плацентата на новороденото му дете. След побой лекарката изпадна в безсъзнание, носът ѝ беше счупен, а горната устна - разкъсана.

Стоянов отново се яви пред съда с торба на главата. Пред магистратите той заяви, че нямало никакви доказателства, че е ударил д-р Гагова.

Стоянов бе привлечен като обвиняем за нанасяне на лека телесна повреда.

Бруталният побой предизвика лекарски и граждански протести в страната срещу насилието над медици.

Според магистратите Стоянов е с лабилна психика, няма опасност да се укрие, но е възможно да извърши друго престъпление. Това беше и основание мярката му за неотклонение, която беше постановена от Районния съд, да бъде потвърдена и на втора инстанция.

Съдът определи действията на Стоянов като изключително брутални, а посегателството над лекарка е деяние с висока обществена опасност. 

Междувременно в събота в Южния парк в столицата се организира нов протест срещу насилието над медици. Началото му е на входа на парка откъм бул. Витоша в 18:30 ч. Демонстрацията ще се проведе под надслов "Децата на болница Шейново в подкрепа на българските медици".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови