Бащата на убитата Яна Кръстева: Накрая ще се наложи аз да раздам правосъдие

OFFNews 03 април 2018 в 10:15 13134 5

Снимка bTV

Явор Кръстев

Съдът ни принуждава да взимаме правосъдието в свои ръце. Ще съм принуден аз да раздам присъдата на убиеца на детето ми.

Това каза в сутрешния блок на bTV бащата на убитата в Борисовата градина през лятото на 2011 г. Яна Кръстева. Думите му идват след решението на съда да намали доживотната присъда и да даде окончателно 20 години на Николай Русинов-Чеци.

„Правораздавателната система не взима нещата в свои ръце, ще съм принуден аз да ги взема и аз да раздам присъдата. Моят живот е на финала и мисля да го направя. Ако наистина той бъде пуснат ще го намеря и ще го пратя където му е мястото и аз ще заема неговото място”, каза Явор Кръстев.

Той е възмутен, че съдът не признава, че дъщеря му е била умъртвена по особено жесток начин.  „Защо съдът се изразява с мотив, че той е убиецът, но смъртта не е настъпила по особено жесток начин. Двама патолози дадоха показания, че агонията на детето ми е била около 20 минути”, обясни той и добави, че са я погребали в закован ковчег. Дали, ако Яна бе била дете на магистрат, присъдата е щяла да бъде същата, пита бащата.

„Ние тарантулваме убийците на децата ни и затова искам, не само аз, но и другите мои колеги по съдба, за изменения на НПК за връщане на смъртната присъда и доживотен затвор без замяна. Да не забравят правораздавателните, че и те имат деца. На всеки може да се случи”, добави той.

Бащата на Яна добави, че в Унгария е имало спад на тежките престъпления след предложението да се върне смъртното наказание при особено тежки условия. За него справедлива присъда е само „око за око, зъб за зъб.”

„Освен да си носим мъката какво да направим още”, добави той. „Времето лекува някои неща – това не. Натрупва се. Грохнали сме и двамата, вървим като сомнамбули. Всичко ни е на криво като знаем, че детето ни е под земята”, посочи още почерненият баща.

Съпругът на сестрата на Яна сподели писмо, адресирано до ВКС, председателя на съда Капка Костова и членовете. В него Даниела „благодари” за неадекватното и несправедливо решение по делото за зверското убийство по особено жесток начин на своята сестра и посочва, че толерират общество на убийци, в което се е превърнала България и това те да убиват леко наказани. 

Бащата на Яна получи и съобщение от брат й, в което той също заявява, че „щом няма закони, ще действаме ние по законите на джунглата.”

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8753

4

Кинджо

04.04 2018 в 09:27

В една паралелна вселена qwerty123 не би имал жълта книжка. Идеята да причиняваш вреда на човек ( пък да го убиваш съвсем ) за да може баща му "да усетят какво е да си загубиш детето", не е просто безобидно малоумна :(

12182

2

sawall

03.04 2018 в 13:17

Народният съд вече сме го пробвали. И ко стана, нищо...