Арестуваха бивша детска учителка, оставила мъжа си да умре от глад

OFFNews - Бургас 25 август 2016 в 18:20 17088 2

Снимка gramofona.com

Обвинената за убийството влиза в съда в добро настроение

Полицаите в Бургас арестуваха бивша детска учителка, с близо 30 години стаж, убила съпруга си, като го оставила да умре от глад. 

Останките от тялото на Димитър Миразчиев бяха открити през февруари 2015 г. в храсти в Морската градина на Бургас, в близост до жп линия до Колежа по туризъм. Тогава, след сигнал на чистачи, криминалистите намериха кости и човешки останки.

Въпреки че влезе в съдебната зала днес в добро разположение на духа, вътре Гинева се разплака и каза, че няма нищо общо със смъртта на съпруга си.

Поясни, че били разведени от години, но останали да живеят заедно. Той бил алкохолик, а тя се грижела за него в замяна на пенсията му. Опитвала се да го лекува от зависимостта с нестандартен метод – разреждала ракията му с бира, защото лекарите ѝ казали, че не трябвало рязко да се спира алкохола на пристрастен към чашката. Обясни, че Димитър е починал сам, най-вероятно от инсулт.

След като смъртта на Димитър Веселина оставила трупа му в Морската градина, но продължила да взима пенсията му от 800 лв. в продължение на близо 2 години, ползвайки фалшиво пълномощно.

Според прокуратурата Веселина е оставила мъжа си да почине от системно недохранване. При единственото посещение на медицински екип за годината, в която Веселина се е грижела за съпруга си, медиците установили, че той е бил в изключително лошо здравословно състояние.

Въпреки че останките бяха открити през 2015 г., според разследващите той е починал през август 2014 г. На гърба си е имал огромна рана. Мъжът е починал в нечовешки мъки, за което потвърждава и самата Веселина, която го чувала как диша тежко и с хрипове часове наред на 1 август, докато издъхне. Приживе се опитвал да сигнализира на съседите, като подал на един от тях бележка, в която молел за помощ и пишел, че умира.

Срещу Веселина Гинева са повдигнати четири обвинения - за противозаконно лишаване от свобода, за неполагане на грижи и непотърсени медицински грижи, за убийство по особено жесток начин и за това, че е ощетила държавата с над 20 000 лв., прибирайки пенсията на мъжа си.

Бургаският окръжен съд й наложи постоянна мярка задържане под стража.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12678

1

ovgun

25.08 2016 в 19:25

Ако е бил наркоман с единствена цел да се дрогира с алкохол, какво отношение може да има друго лице въобще? Виж това за пенсията си е измама.