Англичанин, пребил инвалид в Слънчев бряг, се изправя пред съда

OFFNews 08 септември 2018 в 10:16 2186 0

Несебърският районен съд днес ще гледа мярката за неотклонение на 27-годишен английски турист, който преби възрастен инвалид в коридора на петзвезден хотел в Слънчев бряг.

Дани Джеймс Кнот е задържан за 72 часа и ще бъде подведен под наказателна отговорност. 

Побоят беше запечатан от видеокамерите на хотела, като на кадрите се вижда как гостът се нахвърля върху безпомощен човек с бастун. Инцидентът станал половин час след полунощ в четвъртък.

"Иззета му е кръв за анализ, чакаме да видим резултата – дали ще има наличие на алкохол или наркотици. Но такива деяния, искаме да подчертаем, няма да се толерират. Знаете за случая с камериерката миналото лято, в Несебър битите слепи. Как пък попадат все на такива слаби хора. Камериерка, слепи, а сега и инвалид. Няма как да стане както при шведа – да се размине само с глоба", коментира апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров, цитиран от "Дарик".

Към момента спрямо англичанина е повдигнато обвинение за лека телесна повреда спрямо три лица по хулигански подбуди. Освен възрастния човек, са пострадали още двама души – служители на хотелския комплекс. Обвинението обаче вероятно ще бъде прецизирано, обявиха от прокуратурата в Бургас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови