Агенция 'Митници' пусна крановете на винпрома на Петя Славова

OFFNews 09 октомври 2018 в 21:48 3575 0

Агенция "Митници" е пуснала крановете на винпром "Черноморско злато", в чийто Надзорен съвет е собственичката на Инвестбанк Петя Славова. 

От дружеството съобщиха, че Агенцията е уважила аргументите на винпрома и съоръженията са разпечатани. 

Съоръженията бяха запечатани миналата седмица, след като проверка установила наличието на 9 нерегистрирани крана за източване на алкохол и междинни продукти.

Според дружеството от Агенция "Митници" са уважили аргументите на винпрома, според които пробните кранчета са неделима част от баретката на всяка дестилационна система и са неделима част от инсталацията. Това е било потвърдено и от производителя на системите Бенковски Ко.

Дружеството е представило пред Агенцията по-детайлна технологична схема, на която присъстват и пробните кранчета. За да разсее всякакви съмнения за недобросъвестна дейност, е внесено и предложение за поставяне на бленда за намаляване на дебита им, одобрено от Агенция "Митници". С поставянето ѝ материалът, необходим за проба, ще изтича за повече време, но това няма да възпрепятства контрола върху технологичния процес, посочиха от винпрома.

Течността в споменатите съоръжения не е краен продукт, готов за консумация, а дестилат с алкохолно съдържание между 55 и 75%. Баретките са съставна част на системите и служат за извършване на контрол при дестилационния процес, като се отчитат алкохолният градус, температурата и вкусово-ароматните качества на произведения продукт, уточниха оттам. 

Във всяка баретка има спиртомер за отчитане на алкохолния градус, а извън нея термометър и пробен кран, необходим за периодично взимане на проби от технолога в процеса на дестилация, допълниха от винпрома.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!