Митницата влезе на проверка във винпрома на Петя Славова

OFFNews 02 октомври 2018 в 19:18 5729 0

Снимка facebook.com/blackseagold

Агенция "Митници" влезе в шест предприятия за производство на алкохол. Според официалната информация от агенцията става дума за регулярни проверки на акцизни данъчни складове, които се извършват всяка година и са на територията на цялата страна.

В Поморие проверката на предприятието "Черноморско злато", в чийто надзор е собственичката на "Инвестбанк" Петя Славова, е започнала още вчера, съобщава БНР.

Според източници на медията останалите винпроми са в Търговище, Долна баня, Преслав, Ловеч и района на Свиленград. 

Регулярните проверки в шестте предприятия за производство на алкохол не се извършват по сигнал или заради определено производство, категорични са от агенция "Митници".

В "Черноморско злато" АД от вчера има регулярна проверка на агенция "Митници", като всяка година. Абсолютно нищо не се случва. Контролните органи си извършват проверките и за момента няма нищо установено или някакви нарушения. Като всяка година се прави септември месец проверка на абсолютно всички, коментира пред БНР търговският директор на "Черноморско злато" Йордан Чорбаджийски. 

Той е категоричен, че не става дума за разчистване на сметки в бранша или отстраняване на конкурентни предприятия, нито може да се прави връзка с шумната акция около винпром "Карнобат".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови