Адвокатът за обвиняемата за катастрофата на 'Тракия': Шофьорът на автобуса може също да е съпричастен

OFFNews 25 април 2018 в 09:30 7464 1

Николай Кокинов

Адвокатът на обвинената шофьорка за автобусната катастрофа на магистрала „Тракия” Николай Кокинов прогнозира, че делото ще влезе в съда след не по-малко от 12 месеца.

В сутрешния блок на bTV той заяви, че клиентката му безкрайно съжалява за случилото се. По думите му тя не е изпускала волана на автомобила си при инцидента. „Смятам, че вероятно и тя по някакъв начин е закачила автобуса, но и водачът на автобуса инстинктивно е реагирал и е навил волана надясно. Така че може би в хода на разследването ще се окаже, че е налице едно независимо съпричиняване”, коментира Кокинов, който е бивш градски прокурор на София.

„Аз лично случайно минавах покрай катастрофата същия ден няколко часа по-късно. Забелязах, че автобусът е паднал надясно с извити надясно гуми”, посочи адвокатът.

Той разказа, че Цвета Таскова е предприела изпреварване, а след това споменът ѝ е неясен. „Автоекспертите ще кажат дали е изгубила контрол. Делото е в много ранна фаза, тепърва ще се изготвят автотехнически експертизи. Единственото налично досега е един оглед на автомобила, който удостоверява, че той е технически изправен, за колкото кратко време са могли да го прегледат”, коментира той.

В интервюто той допълни, че Таскова е шофьор с близо 10 г. стаж, а за този период е наказвана веднъж административно – за употреба на алкохол. „Родителите ѝ споделиха, че е употребила чаша вино при семеен повод и е била заловена, за което си е изтърпяла наказанието, но това няма няма общо с настоящия казус”, подчерта адвокатът.

Състоянието на шофьорката все още не е много добро. „Като всяко едно нормално човешко същество, като всяка една млада жена и всеки един шофьор тя не е искала това да се случи, но то се е случило и не може това да не се отрази върху съзнанието на един нормален човек, че е станал участник в инцидент, в който са загинали шестима души и са ранени над 20”, каза той.

По думите на Кокинов майката и бащата на младата жена са честни и почтени трудови хора, вече пенсионери. Самата Цвета работи в сферата на туризма – лятото в Гърция, а зимата – в планинските курорти. „Родителите ѝ изтеглиха спестяванията си и заплатиха паричната гаранция и тя беше освободена”, заяви защитникът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови