6 г. затвор за мъжа, виновен за смъртта на внука на Тома Томов

OFFNews 18 юни 2021 в 12:15 2022 0

Мъжът, който простреля внука на бившия депутат и лидер на партия "Рома" Тома Томов е осъден на 6 г. затвор, съобщиха от държавното обвинение. 

39-годишният Д.Й. е бил привлечен към наказателна отговорност за държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси в нарушение на законовите разпоредби, вследствие на което последвала смъртта на малолетния Т.Т.

Съдът е признал подсъдимия за виновен, като е приел доводите на държавното обвинение, че извършеното от него деяние е с изключително висока степен на обществена опасност и представлява особено тежък случай по смисъла на Наказателния кодекс. 

Случаят е от началото на тази година. Момченцето бе намерено мъртво на улица в Мездра. В хода на разследването е било установено, че второкласникът бил в дома на негов съученик. Свидетели на инцидента са сигнализирали за силен гръм в района на имота. При извършен оглед в мазето на къщата са били открити ловни пушки, полуавтомат и нарезна карабина. Били са намерени и боеприпаси. Въпросните оръжия и боеприпаси са законно притежавани от Д.Й., бащата на съученика. 

Тома Томов поиска среща с главния прокурор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!