5300 лв., вероятно от подкупи, открили при ареста на шефа на КАТ-Благоевград

OFFNews 23 май 2018 в 09:10 7223 1

5300 лв., вероятно от подкупи, открили при ареста на шефа на КАТ-Благоевград

Снимка БГНЕС

В касата на шефа на КАТ – Благоевград Данаил Стоицов са открити 5300 лв., за които прокуратурата смята, че са от подкупи. Това каза пред bTV говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Разследващите са открили и незаконно притежавани огнестрелно оръжие и боеприпаси.

"Искани са пари и за предоставяне на специални регистрационни номера", коментира пред Нова тв Арнаудова

По думите ѝ сигналът срещу началника на КАТ е подаден в прокуратурата от МВР, но за това първи са съобщили потърпевши. "Човекът, който публично съобщи, че е подавал подобни сигнали, ще бъде поканен да бъде разпитан като свидетел. Този човек обяснява схемата, която ние сме установили и която беше потвърдена първоначално и от СРС-тата, които е използвала Дирекция „Вътрешна сигурност” на МВР. Действително се касае за корупционна схема. Окръжната прокуратура в Благоевград е образувала досъдебно производство за искане и получаване на подкупи”, заяви Арнаудова.

По думите ѝ прокурорите разполагат с доказателства, че са били искани и получавани пари от началника на КАТ, за да наруши служебните си задължения. "Подкупите са получавани за бърза регистрация на моторни превозни средства, както и за предоставяне на специални регистрационни номера, в това число последователни еднакви цифри, огледални номера или две по две еднакви цифри”, добави Арнаудова.

След образуването на досъдебното производство главният прокурор е разпоредил следствените действия да се извършват от Националната следствена служба. Това е причината на акцията в Благоевград на 22 май да е имало 16 екипа следователи, ръководени от шефа на следствието и неговия заместник.

Задържани по закона за МВР са четири лица. "Имаме доказателства за извършени корупционни престъпления от началника на сектор КАТ в Пътната полиция на Благоевград, подпомаган от две други физически лица. В рамките на днешния ден вероятно ще стигне до повдигане на конкретните обвинения”, каза още Арнаудова.

По думите ѝ разследването върви и "по други линии" - установено е престъпление по служба, което се е изразило в даване на разрешение за конвоиране на извънгабаритен автомобил във време, в което е било забранено придвижването на такива автомобили и без да се заплатят необходимите такси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6109

1

Azarael

23.05 2018 в 10:41

Това твърдение на прокуратурата за тези 5 300 лева че са от
подкупи ще увисне като "прани гащи" в съда без съответния
доказателствен материал приложен към тях . На делото му
адвокатът може спокойно да каже:
Че тези пари са от семейния им бюджет и са предназначени
за закупуването на кожен диван-тройка, от мебелния
магазин ZONA:
https://mebelizona.eu/%D0%B4%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8/1341-%D0%B4%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD-%D1%82%D1%80%D0%BE%D0 %B9%D0%BA%D0%B0-%D0%B4%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD-%D0%B4%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%B0-5353.html
А това за незаконното оръжие намерено в кабинета му,
е повече от смехотворно твърдение след като господина
като офицер от органите на МВР има право на
служебно такова !
Така че цялата тази глупава сага режисирана
с участието на "МВР Пикчърс", ще остане ОТНОВО
без последствия . . .