37-годишен прибрал личната карта на мъж, карал го да проси и да спи навън. Давал му по един кренвирш на ден и го биел

Освен това взимал социалната му помощ от 100 лева в продължение на месеци и поискал да му прехвърли къщата си

OFFNews 20 януари 2023 в 13:35 5117 0

Снимка pixabay

Освен това взимал социалната му помощ от 100 лева и поискал да му прехвърли къщата си

37-годишен мъж е задържан и е с повдигнато обвинение, след като изнудвал и скрил документи на друг мъж, съобщиха от Районната прокуратура в Ловеч.

Наред с това задържаният се държал нехуманно с мъжа в продължение на месеци - давал му по един кренвирш на ден и го карал да спи на двора. Обвиняемият заплашвал и биел мъжа, карал го да проси и поискал да му прехвърли къщата си. 

От началото на юли 2021 г. до 5 октомври 2021 г. в Луковит мъжът принудил И.Г. със сила и заплаха да живее в неговия дом и да спи навън, да вози него и семейството му с автомобила им в страна, да проси пари и да му ги дава, както и да му дава сумите от социалната помощ, която получава.

Социалната помощ на И.Г. била 100 лв. Обвиняемият скрил личната карта и шофьорската книжка на мъжа. 

Установено е, че пострадалият срещнал обвиняемия и съпругата му през лятото на 2021 г. в селото, в което живеел. Т. Й. му предложил да им стане шофьор и да живее при тях, като обещал да му дава 20 лв. на ден и кутия цигари. И.Г. тръгнал с тях, без да уведоми близките си.

Когато пристигнали в Луковит, задържаният прибрал документите на мъжа и го принудил да живее в дома му, като нощува на двора. Давал му само по един кренвирш или наденица на ден. Искал да вози него и семейството му из цялата страна.

В градовете го карал да проси пред големите вериги магазини, след което му взимал парите. Не му давал да се прибере в дома си, биел го и го заплашвал. Взел му месечната социална помощ и настоявал И.Г. да му прехвърли собствеността на къщата си.

След като бил обявен за издирване от близките му, И.Г. бил намерен на 5 октомври с обвиняемия, когато трябвало да подаде документи за социална помощ.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

От прокуратурата отбелязват, че според Конституцията обвиняемият е невинен до доказването на противното с влязла в сила присъда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови