36-годишен мъж стана милионер, като се възползва от доверчив шеф

OFFNews 19 януари 2021 в 14:03 9922 0

Доверчив управител на фирма даде възможност на 36-годишен мъж да забогатее с повече от 4,5 млн. лв., става ясно от съобщение на Софийската градска прокуратура.

Всичко започнало през 2013 г., когато обвиняемият сключил договор за търговско представителство с дружеството „А.Б.“ ЕООД със седалище в  София. Основната му дейност била информационни технологии и телекомуникации. 

Заради честите си командировки зад граница управителят на фирмата упълномощил работника да извършва редица дейности от името и за сметка на фирмата. Дейностите били подробно описани в безсрочно пълномощно, заверено в посолството на България в Грузия. След промяна на правната форма и името на дружеството управителят делегирал още права на обвиняемия и му осигурил достъп до банковите сметки на фирмата.

На практика дейността на дружеството се ръководела и се извършвала от обвиняемия. Той поддържал комуникация със служителите, със счетоводството и с контрагентите на фирмата. 

Мъжът не се поколебал да се възползва от положението. В периода от 13 юни 2013 до 31 март 2017 г. осъществил 902 трансакции и успял да открадне 4 529 920,58 лв. чрез множество разходи, несвързани с дейността на дружеството.

Злоупотребите били установени след телефонно обаждане от служител в банката, обслужващата дружеството, за извършени голям брой плащания от сметката на ЕООД.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови