19 години затвор за мъж на 26, убил майка си

OFFNews 28 януари 2021 в 13:00 1541 0

26-годишен мъж е осъден на 19 години затвор за убийството на майка си, съобщават от прокуратурата. Решението е на Окръжния съд в Добрич. 

Осъденият К.Р. живеел в добричкото село Честименско с родителите си, жена, с която съжителствал на семейни начела, и двете си деца. На 1 декември 2018 г. около 20:30 часа К.Р. и жена му отишли на гости при съседите си, където 26-годишният употребил алкохол. Около 3 ч двамата се върнали в дома си.

До този момент отношенията им били нормални и между тях не е възниквал конфликт. Жената отишла в стаята, в която спели и оправила леглото, след което К.Р. също влязъл и започнал безпричинно да я удря. Г.И. избягала в съседна стая, в която била майката на осъдения, но мъжът я последвал и продължил да я удря и обижда.

Майка му се опитала да се намеси, за да защити снаха си, но безуспешно. Двете жени успели да отидат в стаята, в която спят децата, и се опитали да затиснат вратата. Тогава мъжът ги изблъскал и отново ударил първо жена си, а след това ударил с юмрук по главата майка си и я блъснал. Тя залитнала към стената и паднала на земята.

Г.И. отишла незабавно при съседите и разказала случилото се. Обадили се на телефон 112 и не след дълго пристигнал екип на Спешна помощ, който констатирал смъртта на майката на К.Р.

От назначената съдебномедицинска експертиза е установено, че вследствие на нанесените удари, майката е получила травматичен кръвоизлив под меките мозъчни обвивки, довел до остра сърдечна и дихателна недостатъчност, в резултат на което е настъпила смъртта ѝ.

Присъдата на Добричкия окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Варна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!