18 години затвор получи мъж, напил се и пребил до смърт познат

OFFNews 16 декември 2016 в 14:54 3740 0

18 години затвор получи мъж, напил се и пребил до смърт познат

18 години затвор получи 56-годишния Александър Василев заради убийството на негов познат. Върховният касационен съд (ВКС) го призна за виновен по обвинението в убийство, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

Според събраните по делото данни тялото на 60-годишния Красимир Горанов е открито на 3 октомври 2014 година в дома си в Берковица. Кухненското помещение, където се намирало тялото, било цялото изпръскано с кръв. Кървави следи имало и в останалите помещения на жилището. 

Свидетелят, който е открил трупа, незабавно известил полицията. По обясненията му той и подсъдимия Василев посетили предишния ден Горанов. Тримата пийнали сериозно, като между Василев и Горанов имало спречквания. Когато третият човек от компанията си тръгнал останали убиецът и жертвата му. 

Съседка разказала, че около 22.00 часа вечерта чула свада откъм дома на Горанов. Последвали глухи последователни удари. След полунощ Василев бил забелязан да посещава няколко игрални зали в града, където престоял до сутринта.

В хода на разследването подозрението за извършване на убийството веднага било насочено към него и той бил задържан. В жилището му в с. Бързия били намерени и иззети веществени доказателства – обувки и дрехи със следи на престъплението. На досъдебното производство те били подложени на ДНК-експертиза, установила по категоричен начин свързаността на подсъдимия с извършеното престъпление.

Установено е, че Василев нанесъл побой на пострадалия, причинявайки му множествена травма от удари с твърди тъпи предмети, както и такива с остри върхове и режещи ръбове. Аутопсията на тялото доказала около 40 удара, които по характер и локализация отговарят да са получени със стъклена бутилка, юмруци, ритане с крака и скачане върху тялото. Непосредствената причина за смъртта на Горанов е острата външна и вътрешна кръвозагуба, както и травма в областта на шията.

В досъдебното производство Василев отказал да се подложи на съдебно-психиатрично и психологическо обсъждане и интервю. Характеристичните данни за него сочат, че той е криминално проявен, агресивен и конфликтен, сприхав човек със зъл нрав. В миналото е осъждан за различни криминални престъпления против собствеността, обществения ред и срещу телесната неприкосновеност на личността.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови