11-годишното дете от Стрелча се е самоубило

OFFNews 06 септември 2017 в 08:27 11064 1

11-годишното дете от Стрелча се е самоубило

11-годишното дете от Стрелча се е самоубило, като това е било планирано от него. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова в ефира на Нова телевизия.

Детето почина след прострелване с ловно оръжие в главата. То беше открито простреляно в къща около 18 ч на 4 септември.

„До този момент не сме установили как точно и при какви обстоятелства оръжието на бащата е попаднало в ръцете на детето. Категорично обаче можем да твърдим, че не е налице случайно деяние, т.е. не е налице нещастен случай, каквато беше една от версиите, а е налице самоубийство“, заяви Арнаудова.

Тя поясни, че късно снощи разследващите са прегледали телефона на детето и са установили в него видео файлове, от които категорично се установява, че 11-годишното дете е планирало самоубийството си, отправило е послание към родителите си и е поставило край на живота си.

„Това изключително тревожно обстоятелство мотивира главният прокурор да изпрати екип от психолози от Института по психология към МВР в Стрелча, защото трябва да се отговори на много въпроси. Трябва да се извърши психологическо изследване и да се работи с родителите на детето и с неговия роднински кръг и с неговите приятели и учители, за да узнаем как това 11-годишно дете е стигнало до решението да постави край на живота си“, коментира Арнаудова.

„За нас наистина са поставени много въпроси, затова и както ви казах, главният прокурор лично се ангажира, изпращайки психолози. За нас е изключително важно да узнаем защо това дете е стигнало до решението да постави край на живота си. Имало ли е външни фактори, които са му повлияли, бягало ли е от нещо, демонстрира ли нещо“, коментира тя.

По думите ѝ въпросите са важни не само за това разследване, а и за да се предпазят останалите деца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

1

Victimized

06.09 2017 в 11:59

Искам тая неадекватната на снимката да хване ловна пушка и да се простреля сама .
Как 11 годишно дете ще се простреля в главата с пушка ?