Нещастен случай или склоняване към самоубийство - версиите за смъртта на 11-годишното дете в Стрелча

ОFFNews 05 септември 2017 в 14:49 10846 0

Румяна Арнаудова

Възможните версии са смъртта на 11-годишното дете в Стрелча са нещастен случай и склоняване към самоубийство, заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

В къщата на бащата на 11-годишното дете, което бе намерено простреляно в главата в къщата си в Стрелча, са намерени оръжия и боеприпаси. Арнаудова допълни, че оръжията са законни, но част от боеприпасите на бащата на детето са съхранявани незаконно, за което прокуратурата е започнала разследване, цитирана от "Фокус".

"Установено е, че в касата за съхранение на оръжия на бащата на детето са открити 19 боеприпаса – патрони 16-и калибър, за които той самият няма надлежно разрешение и е започнало и разследване за престъпление по чл. 339 срещу бащата за това, че държи незаконно боеприпаси“, обясни тя и уточни, че бащата на детето е ловец.

В къщата е имало общо три каси за оръжия - в оставалите две са съхранявани оръжията на чичото и дядото на детето.

Припомняме, че детето бе намерено с огнестрелна рана от ловна пушка марка ИЖ, 12-ти калибър, собственост на бащата. То бе намерено в спалнята в дома на родителите си и от своята майка.

 „Предстои и назначаване на комплексна съдебно-медицинска, психологична и балистична експертиза, за да разберем всички обстоятелства около този инцидент", каза Арнаудова. 

Възможно е пушката да е била заредена, сглобена, възможно е да е била в каса и детето само да я е отворило. Това са въпроси, които тепърва предстои да установим. Предстоят разпитите на родителите. В момента те са в шок, но задължително ще бъдат разпитани“, допълни Румяна Арнаудова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!