10 000 лв. струва свободата на директора на „Техномаркет“

Владислава Тричкова 10 юли 2015 в 17:10 4408 0

Софийски градски съд (СГС) постанови мярка за неотклонение - "парична гаранция" в размер на 10 000 лв. на Николай Китов, който е член на Съвета на директорите на „Техномаркет“ АД и ма „К и К Електроникс“ АД.

Китов бе арестуван на 7 юли при полицейска акция на ДАНС под ръководството на Софийската градска прокуратура. Той е обвинен в данъчна измама в размер на над 70 милиона евро.

От прокуратурата поискаха СГС да постанови на Китов най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". 

Съдът обаче прие доводите на защитата на обвиняемия, а именно, че не са на лице предпоставки за извършване на други престъпления и особено от укриване, тъй като той има 3 деца, а семейният и социалният му статут са допълнителна причина да се отхвърли вероятността от напускане на пределите на страната. Според СГС от особено значение е фактът, че Китов е с чисто съдебно минало, установен е адресът и самоличността му. 

"Аз мисля, че е нормално решението на съда. Това са абсолютно законни търговски операции", коментира Китов пред  журналисти след края на съдебното заседание. "Аз няма как да крада ДДС в Италия", категорично заяви той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews