Задава се третият форум Innovation Explorer

OFFNews 18 октомври 2016 в 14:36 2640 0

Третият международен форум за иновации Innovation Explorer ще се проведе на 23 февруари, 2017 г. в Sofia Event Center. Организирана от Innovation Starter и Капитал, ежегодната конференция изследва променящото се знание за иновациите в света и представя най-новото в методите за иновиране, най-иновационните компании и техните добри практики, организира и майсторски класове, в които участниците да добият реални знания и умения.

Форматът на Innovation Explorer 2017 е променен и на сцената лекторите ще дебатират в 15-минутни сесии по двойки в три ключови категории: космос, образование, бизнес.

Консултанти на Innovation Explorer 2017 по темата космос са астронавтът Жан-Франсоа Клервоа от ESA, участвал в три полета с космически совалки „Space Shuttle“ Atlantis и Discovery, автор на книгата „Histoire d’Espace“ и Емилин Паат-Даалстрьом, Chief Impact Officer, Singularity University NASA Research Park.

Участниците в Innovation Explorer 2017 ще имат възможността да видят на сцена и да се запознаят със специалния гост на форума: Шелдън Браун, който е директор на Центъра за изследване на човешкото въображение „Артър Кларк“, специален общ проект на Калифорнийския университет и фондация “Артък Кларк”, наречена по името на британския писател-фантаст, автор на “Одисея в космоса”. Инсталации на Шелдън Браун, които комбинират изкуство и технологии, са изложени в музеи за съвременно изкуство по цял свят, той е популярен футоролог, гост на много събития за иновации и консултант на ключови съвременни проекти за дизайн на бъдещето.

Лекторите на Innovation Explorer 2017 ще коментират три основни теми по време на конференцията: космосът и как надпреварата кой ще достигне и колонизира пръв планетите започва да измества важните дебати за бъдещето на Земята, където с коментар ще се включат представители на Европейската и Американската космически агенции.

Втората голяма тема на форума е образованието: как се променя нагласата за учене, колко остарели са човешките знания, адекватна ли е и скоростта на преподаване, технологии и други компенсаторни механизми. Сред лекторите по темата ще бъдат Ерез Цалик, Директор за регион Азия и Пасифик от Sistematic Inventive Thinking, който преподава в London Business School и други водещи университети, Линус Бил, основател на шведската агенция за иновации Eicorn и завършил Saïd Business School University of Oxford и д-р Константин Кирицис от PwC, завършил University of Surrey (UK).

Третата голяма тема е бизнесът и способността му да се адаптира (иновирайки) пред предизвикателствата на първите две промени. Сред лекторите ще бъде Джеймз Стикледър, водещ футоролог и бивш директор иновации в Dell.

В двата майсторски класа, които ще се проведат в рамките на Innovation Explorer 2017, Марияна Тодорова, един от световно признатите български футоролози, ще демонстрира методологията Forward Future Thinking и как този метод е в полза на бизнеса през три радикални изследователски сценария. Вторият майсторски клас е поверен на Боян Шанов от Visteon, който ще покаже нагледно и интерактивно Agile Development.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews