Twitter увеличава броя на позволените символи в публикации

OFFNews 27 септември 2017 в 14:57 2748 0

За първи път в историята си социалната мрежа Twitter променя броя на възможните символи в един "туит". Символите ще бъдат удвоени от 140 до 280 знака. Първоначално нововъведението ще се тества само при някои потребители, които пишат на определени езици, сред които английски, испански и португалски.

Съоснователят на Twitter и главен изпълнителен директор Джак Дорси намекна за разширяване на лимита преди известно време. По-рано тази година, Twitter добави 20 символа за изписването на имена в публикации.

От Twitter казват, че се надяват хората да свикнат с промяната, но като се има предвид, че нововъведението се отклонява от основния дизайн на социалната мрежа, вероятно ще има и негативни реакции.

Решението да се ограничит символите до 140 произтича от текстовите съобщения. SMS съобщенията са ограничени до 160 знака, преди да бъдат разделени в два текста. Дорси каза, че основателите са искали мрежата да ползва публикации, които да могат да се поберат в текстово съобщение.

Според мнозина Twitter краткостта на съобщенията в Twitter подтиква потребителите да се фокусират върху съдържанието.

Компанията отбеляза, че досегашното ограничение на броя на знаците създавало напрежение сред някои потребители, ползващи конкретен език. Според проучвания, хората, говорещи японски език, използват всички 140 символа само в 0.4% от случаите, а англоговорящите достигат 140 символа в 9% от туитовете.

От Twitter обясниха, че на японски, корейски и китайски хората могат да предадат два пъти повече информация, отколкото на английски и испански.

Само "малка група хора" ще получи новия лимит преди Twitter да го пусне за всички. Но всички потребители ще могат да виждат по-дългите съобщения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews