Теленор удвои събраната за рециклиране потребителска електроника до над 7 тона отпадъци през 2019 г.

OFFNews 21 август 2020 в 15:08 1622 0

Теленор предаде за рециклиране двойно по-голямо количество отпадъци от потребителска електроника през 2019 г. в сравнение с предходната година, според новото издание на ежегодния Доклад за устойчиво развитие, който операторът публикува, относно напредъка си в сферата на устойчивото развитие. Предадените през 2019 г. електронни отпадъци, които включват мобилни телефони, аксесоари, компютърна периферия, батерии и други са с общ обем от над 7 тона.

През 2019 г. Теленор събра 1 945 кг. мобилни телефони за рециклиране, 729 кг. обикновени батерии, 640 кг. батерии от мобилни телефони и 3 709 кг. аксесоари и компютърна периферия, които представляват опасен отпадък, и ще бъдат рециклирани. Отпадъците са събрани от магазините на Теленор в цялата страна, както и офисите на компанията.

Теленор отбелязва ръст от 128% на броя предадени мобилни устройства по условията на услугата "Върни и вземи" за периода от 16 октомври до 31 декември 2019 г., спрямо същия период от предходната година. Услугата е част от усилията на Теленор за отговорно отношение към природата и справяне с отпадъците. Чрез нея клиентите на оператора получават възможност да върнат старите си устройства и да получат ваучер за отстъпка при покупка на продукти от Теленор. Компанията работи с партньори в сферата на рециклирането, които гарантират, че всяка част от старите устройства се използва оптимално, за да остане в употреба, вместо да бъде изхвърлена.

"Ние в Теленор България сме посветени на това да утвърждаваме отговорното потребление като водещ принцип в телеком сектора. Развиваме и надграждаме социално отговорни програми и инициативи, водещи до измерими и ясни резултати и подкрепящи усилията ни за подобряване на дигиталния живот, запазване онлайн сигурността на хората и развиване на цифрова и медийна грамотност. Подкрепяме разработването на по-приобщаващи цифрови технологии, които са част от бизнеса и от живота на хората, правим инвестиции в технологии на бъдещето, водещи до положително въздействие и промяна за обществото и околната среда", каза в обръщението си за тазгодишния Доклад за устойчиво развитие, Джейсън Кинг, главен изпълнителен директор на Теленор България.

Теленор публикува ежегодно своя Доклад за устойчиво развитие от 2010 г. насам. С това компанията изпълнява ангажимента си да прави периодичен отчет за напредъка си в сферата на устойчивото развитие. Докладът за 2019 г. включва разнообразни данни за дейностите и резултатите фокусирани върху служителите, пазара, обществото и природата.

Пълният Доклад за устойчиво развитие на Теленор за 2019 г. е публикуван тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови