София става супер на 9 и 10 юни

OFFNews 12 май 2016 в 15:56 2772 0

За трета поредна година Innovation Starter, в партньорство с Нов Български Университет, организира безплатна Академия за иновации за студенти.

Инициативата се организира с подкрепата на Столична община и ще се проведе на 9 и 10 юни в зала 3 на НДК.

В събитието освен студенти от НБУ могат да участват и студенти от СУ "Св. Климент Охридски", ТУ София, УНСС и др. университети в страната.

Тази година, проектът ще се реализира под формата на първия 24-часов Sofia Municipality Innovation Hackathon 2016. Инициативата се организира в партньорство със Столична община, Асоциация за развитие на София и Фонда за иновации. В рамките на "Академия за иновации 2016", студенти ще имат възможността да разработват и презентират свои решения за развитие на столицата в три категории – образование, здравеопазване и културно и историческо наследство. Младежите ще могат да разработят свои идеи и решения под формата на 15-минутни презентации и демо версии на продукти и услуги във всяка една от категориите. Голямата награда за отбора победител е 10 000 лв., предоставени от Фонда за иновации. Още две идеи, ще бъдат отличени със специални предметни награди.

В надпреварата могат да вземат участие отбори с екип от максимум 10 човека, които трябва да се регистрират от 25 април до 30 май на innovationstarterbox.bg.

На 9 и 10 юни в Зала 3 на НДК всеки отбор ще има възможност да работи 24 часа под менторството на журито и членове на екипа на Innovation Starter по своите демо версии, дигитални платформи, софтуерни решения и презентации за развитие на столицата. Представянето на проектите ще бъде публично и ще се проведе на 10 юни от 13:00 ч. в иновационния форум "Джон Атанасов".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!